Zoeken
Generic filters
nav

Ons verhaal

Mijn naam is Pierre Vermeulen, ik ben oprichter van Solease en beschouw mijzelf als een van de rijkste mensen ter wereld. Ik doe waar ik in geloof, ik doe wat ik belangrijk vind, ik werk met prettige mensen en ik ben een impact aan het creëren. Daarmee zeg ik niet dat het makkelijk is, het is gewoon knetterhard werken.

Waarom ik mijn topsalaris verruilde voor 5 jaar bikkelen zonder inkomen

Voordat ik Solease startte, werkte ik 15 jaar bij Leaseplan, het grootste autoleasebedrijf ter wereld. Na een succesvol project werd ik naar India gestuurd om een verliesgevende vestiging weer winstgevend te maken. Dat lukte, maar daar in New Delhi – één van de meest vervuilde steden op aarde – werd ik vader. Ik vroeg me af: ‘wat laat ik voor mijn zoon achter?’. Ik zat daar in een mooi expat-hotel. Het was 45 graden en ik had zes airco’s die aan het loeien waren. De stroom viel uit, omdat de elektriciteitsbedrijven de vraag niet konden bijbenen. Een dieselgenerator ging aan en zwarte rookwolken trokken aan mijn raam voorbij. Dat moet toch anders kunnen?! Ik zag zonne-energie als de ultieme oplossing voor dit elektriciteitsprobleem, maar ook voor het milieu en indirect dus ook de toekomst van mijn zoontje.

Mijn lampje ging branden, het eurekamoment!

Voor een nieuw project verdiepte ik me in elektrisch vervoer met laadpalen en zonnepanelen, nog steeds vanuit India. Al snel was daar het eurekamoment waar Solease uit ontstaan is: zonnepanelen verhuren. Sol-ease, oftewel zon-gemak, want ik stelde mezelf als doel om zonnepanelen makkelijk en toegankelijk te maken. Ook voor de mensen zonder spaargeld en voor iedereen die niet jaren wil wachten totdat het zonnestroomsysteem zichzelf heeft terugverdiend.

Het idee van zonnepanelen verhuren liet mij niet meer los. Vanaf de installatiedag bespaar je meteen op je energiekosten en door maandelijks huur te betalen, betaal je het zonnestroomsyseem af. Al die zonnepanelen op daken van klanten produceren schone en duurzame zonne-energie en verbannen fossiele en vervuilende brandstoffen. Ik wist het zeker – en ben er nog steeds van overtuigd – dat dit dé manier is waarop ik wil bijdragen aan een betere wereld voor mijn kinderen. Ik vind namelijk dat ik het juiste voorbeeld moet geven, zodat we met zijn allen een mooie duurzame impact kunnen maken.

Lees meer: De grote voordelen van zonnepanelen huren

Plannen omzetten naar acties

Daarom werkte ik nachten door aan een business plan en vertelde het aan iedereen die het maar horen wilde. Zelfs mijn vrouw werd enthousiast. Ik zei mijn baas vaarwel en we verhuisden weer terug naar Nederland. Dit was het begin van ons avontuur en in 2011 was Solease een feit. Het balletje ging rollen en steeds meer mensen kozen ervoor om zonnepanelen te huren. Er kwam concurrentie bij en ons concept werd gekopieerd. Mooi, dacht ik. Samen maken we nog meer duurzame impact.

Als ik door de straten fiets, ben ik blij dat ik steeds meer huizen met zonnepanelen zie. Bij Solease krijgen we inmiddels honderden offerte-aanvragen binnen, iedere week opnieuw. Zonnepanelen zijn hot! En gelukkig is dat niet iets typisch Nederlands. Ook de rest van de wereld is overtuigd van zonne-energie. Amerika loopt bijvoorbeeld ver voor op ons en onder andere in China, Duitsland en Japan wordt flink wat zonne-energie geproduceerd!

Waarom wachten?

Ik ben ervan overtuigd dat het niet de vraag is of, maar wanneer we allemaal overstappen op zonne-energie en andere duurzame maatregelen. Want hoe leg je over 20 jaar aan aan je kinderen uit dat iedere maand de vervuilende kolencentrale betaalt voor de meest vervuilende energie die er is? Dat je rijdt in een benzine of dieselauto? Dat je allerlei andere niet-duurzame gewoonten hebt zoals: je afval niet scheiden, single use plastics gebruiken die samen met ander plastic afval in onze oceanen terechtkomen, etc, etc. Met de huidige snelheid van de klimaatveranderingen verklaren je eigen kinderen jou over 20 jaar voor gek. Bijna iedereen is enthousiast over zonnepanelen. Toch zijn er nog veel daken leeg. Waarom zou je wachten?

Lees meer: Daarom kies je voor Solease zonnepanelen

Van zonnepaneelverhuurder naar…

We waren de eerste zonnepanelenverhuurder in Nederland. Toch merkten wij dat er ook steeds meer mensen die wij spreken interesse hebben voor koop. Daarom kan je nu ook direct zonnepanelen kopen bij ons. Zo maken we zonne-energie echt voor iedereen toegankelijk én interessant. Wat is dan het rendement van mijn investering, zal je je terecht afvragen. Op je bankrekening levert € 5.000 slechts 5 euro rente op, maar op je dak produceer je stroom ter waarde van € 500 tot € 750 en een duurzame besparing van 2 ton CO2, wat gelijk staat aan de jaaropname van 100 bomen. Ieder jaar opnieuw voor zo’n 25 tot 30 jaar lang.

In de toekomst zien wij het productaanbod van Solease steeds meer uitbreiden, denk aan een thuisbatterij om je zonne-energie op te slaan, maar ook aan isolatie. Dat is pas zelfvoorzienend en duurzaam! Om de wereld beter achter te laten voor onze (klein)kinderen is de keuze voor zonne-energie alleen niet voldoende en daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid als organisatie om jou hierbij te helpen. Dat is niet alleen goed voor jou, maar draagt ook bij aan onze missie om de wereld beter achter te laten voor volgende generaties.


Enthousiast geworden?

Wil je ook zonnepanelen van Solease? Dat snappen wij! Kies hieronder wat het beste bij jou past en zet ons gerust aan het werk. Al ons advies is gratis en vrijblijvend.

Online dakcheck doen
In 2 minuten resultaat
Offerte aanvragen
Incl. professioneel legplan

Ontdek wat jij kunt besparen met zonnepanelen

Gemiddeld houden onze klanten onderaan de streep zo’n 130 euro over. Zij besparen dus meer dan ze betalen. Ben je benieuwd naar wat jij kunt besparen met zonnepanelen op jouw dak? Laat het ons doorrekenen. Natuurlijk is dat gratis en vrijblijvend.

Gratis advies