Meer resultaten
Algemeen
Besparen met zonnepanelen
Zonnepanelen en toebehoren
Geschiktheid dak
Klanten aan het woord
Financiën en regelen
Informatie en innovatie
Seizoensinvloeden
Nieuws en publicaties
Als je je gaat oriënteren op zonnepanelen, krijg je allerlei termen om je oren geslingerd waar je tot voorkort nog nooit van gehoord had. We hebben de belangrijkste termen voor je op een rijtje gezet.
Als je je oriënteert op zonnepanelen, ben je voorlopig nog niet klaar met lezen. Je kunt je nog wel eens overdonderd voelen door al die informatie. Daarom hebben we voor jou 9 vragen over zonnepanelen verzameld die het meest gesteld worden aan onze solar experts.
Het nemen van zonnepanelen heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben wij de 10 voordelen van zonnepanelen opgesteld.
Kies je ook altijd de verkeerde rij bij de kassa? Heb je wel eens iets gekocht waar je achteraf spijt van had? Stel je je beslissing wel eens uit, omdat je te veel twijfelt? Herkenbaar. Maar juist als het om zonnepanelen gaat, wil je zeker zijn van je keuze. Want over 25-30 jaar wil nog steeds blij zijn met de keuze van nu. Wij helpen je een handje.
Zonnepanelen zie je op steeds meer daken liggen. Is dat je al eens opgevallen? Veel mensen vragen zich af wat slimmer is: zal ik nu zonnepanelen nemen, moet ik nog even wachten of ben ik al te laat? En dat is goed dat je je dat afvraagt. Wij geven je 10 redenen om te wachten met zonnepanelen. Of toch niet…?
Inmiddels zitten we aardig aan huis gekluisterd met de aanvullende maatregelen. Wij hopen dat alles goed met je gaat. Heb je het gevoel dat de muren nu al op je af komen? Wij hebben een lijstje voor je opgesteld met activiteiten die onze medewerkers op dit moment in hun vrije tijd doen. Misschien zit er wat inspiratie voor je tussen!
Van een hoge energierekening is nog nooit iemand gelukkig geworden. Maar wat kun je doen om de rekening omlaag te krijgen? Lees onze tips!
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een gezin, een warmtepomp, een elektrische auto, een verbruik van 2000 / 3500 / 10.000 kWh of om zelfvoorzienend te zijn? Je leest het hier.
Welke materialen heb je nodig? Waar moet je op letten? Wat kost een zonnestroomsysteem gemiddeld? Hoe ga je ze dat betalen en hoe snel heb je het terugverdiend? De antwoorden op die vragen lees je in onze GRATIS whitepaper.
Hoeveel wekt een zonnepaneel op, in kWh en in euro’s? Welke maanden van het jaar heb je de hoogste productie? Wordt mijn huis meer waard en wat is het rendement van een zonnestroomsysteem?
Het rendement van zonnepanelen is niet makkelijk te berekenen. Iedereen weet nu wel dat het lucratief is om zonnepanelen op je dak te hebben, maar als je meerdere offertes aanvraagt voor zonnepanelen dan ontvang je allerlei verschillende schattingen en lijkt het wel alsof iedereen appels met peren vergelijkt.
Hier lees je meer over wat er gebeurt met de waarde van je woning als je zonnepanelen op je dak hebt. Ook leggen we uit hoe het zit met de WOZ-waarde.
Pasgeleden is er meer informatie gekomen over de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Na zoveel wisselende berichten, kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we alle informatie op een rijtje. En beantwoorden we de vraag: is het nog wel interessant om zonnepanelen te nemen?
De fotovoltaïsche cel is vooral bekend als zonnecel in een zonnepaneel. Zonnepanelen maken gebruik van een bijzondere techniek om zonne-energie om te zetten in elektriciteit..
Zonnepanelen sluit je niet direct aan op je stopcontact (of je meterkast). Dat wist je vast al wel. Maar uit welke onderdelen bestaat een systeem eigenlijk? En waarom vormen de beste materialen samen niet automatisch het beste systeem? In dit artikel leggen we het uit.
Het verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen zit hem ten eerste in het uiterlijk. Zwarte zonnepanelen, ook wel “designpanelen” genoemd, ogen volgens de meeste mensen een stuk mooier op daken.
Je denkt na over zonnepanelen. Mooi, dat is al een stap in de goede richting! Alleen waar moet je voor kiezen: glas of folie? Lees meer over de verschillen tussen glas-glas zonnepanelen en glas-folie panelen.
Je vraagt je waarschijnlijk af wat het verschil is tussen een serie geschakeld en een parallel geschakeld zonnestroomsysteem. En waarschijnlijk ook welke je moet kiezen? Afhankelijk van de schaduwinval, wordt er een keuze gemaakt voor een serie of een parallel geschakeld zonnestroomsysteem.
Of je nou zonnepanelen gaat huren of kopen, het blijft lastig om het beste materiaal uit te kiezen als je geen expert bent. Je bent altijd op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Regelmatig krijgen wij vragen over het merk, type technologie en principe-werking van onze materialen. Die vragen beantwoorden we natuurlijk graag! Dit keer lichten we onze keuze voor de omvormer toe en waar we allemaal op letten.
Bij sommige systemen wordt er gebruik gemaakt van optimizers. In dit artikel vertellen we je wat een optimizer is, wat de voor- en nadelen zijn en wanneer dit het beste gebruikt kan worden.
Een zonnestroomsysteem bestaat niet alleen uit zonnepanelen. Een (micro-)omvormer vormt het hart van het zonnestroomsysteem. Waarvoor hij dient, lees je hier.
In bepaalde gevallen adviseren wij een systeem waarbij de omvormer die wij kiezen ‘te klein’ is voor het vermogen van de zonnepanelen op het dak. Wil je weten waarom wij voor een bepaalde omvormer kiezen? Lees dan vooral verder.
Er zijn op dit moment in Nederland nog heel veel geschikte daken die geen zonnepanelen hebben. Daar wilt Solease verandering in brengen! Wil jij weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? En hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig? In dit artikel lees je hoe jouw dak wordt beoordeeld en adviseren wij je het aantal zonnepanelen.
Hoeveel zonnepanelen passen er op jouw dak, op een garagedak, op een plat dak, per vierkante meter, op één omvormer of binnen de regels?Je leest het hier!
Als je zoekt op zonnepanelen, lees je vast al snel dat je dak op het zuiden georiënteerd moet zijn om de stempel ‘geschikt’ te verdienen. Dat is niet helemaal terecht. Waarom een dak op het noorden niet direct ongeschikt is en wat dat betekent voor de terugverdientijd, lees je hier.
De ene buurman heeft slechts enkele panelen op zijn dak, terwijl de andere zijn dak vol heeft liggen. Hoe zit dat nou?
Derk en Heleen Fontein winnen een jaar lang gratis zonne-energie. Door de zonnepanelen op hun dak, besparen zij dit jaar zo’n € 800 op stroomkosten en produceren zij 1521 kilogram CO2 minder.
In januari 2018 heeft Solease 35 zonnepanelen op zijn bedrijfspand geïnstalleerd, waardoor ze nu CO2 neutraal zijn. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij All-in, de sportschool van Anil.
Nadat Wytze en zijn vrouw een nieuw huis kochten en dat naar eigen smaak lieten verbouwen. Na de verbouwing was het budget op. Zonnepanelen huren was dé oplossing!
Het aanmelden van zonnepanelen is belangrijk en het is zelfs verplicht om meerdere redenen. Wanneer, waar en hoe je de zonnepanelen kunt aanmelden vertellen we je in dit artikel, zodat jij straks goed voorbereid bent!
De waarde van een huis zit in het materiaal, de locatie, de afmetingen en de staat van de woning. Daarnaast zorgen bepaalde extra’s ook voor een hogere woningwaarde. Wat maakt het bezitten van een huis met een hoge woningwaarde nou zo interessant? En hoe kan je de waarde van je woning verhogen? Je leest het hier.
Dat je vakantie niet doorgaat is natuurlijk al zuur genoeg, maar dat je vakantiegeld op je spaarrekening niks opbrengt al helemaal! Wil jij weer blij worden van jouw vakantiegeld? Doe er dan iets slims mee waardoor je elke maand lachend naar je energiekosten kijkt. Besteed je vakantiegeld aan zonnepanelen!
Wil je wel zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren, maar twijfel je nog hoe je die gaat betalen? Het financieren van zonnepanelen kan best een uitdaging zijn. In dit artikel hebben we verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet.
Bij het aanschaffen van zonnepanelen mag je eenmalig de btw terug vragen. Dit kan binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar. Hoe dit werkt, leggen we je uit in het volgende stappenplan.
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidieregelingen voor particulieren op de salderingsregeling na. Door zonnepanelen te huren kun je jouw maandelijkse voorschotbedrag verlagen met de maandhuur van de panelen en speel je al meteen quitte. Lees hier verder
Hoeveel energie je hebt afgenomen van je energieleverancier wordt weggestreept tegen hoeveel energie je hebt teruggeleverd. Dit heet salderen.
Wat de opbrengst is van zonnepanelen is per dak verschillend. Welke factoren allemaal meespelen en hoe jij in 2 minuten zelf kunt zien of je dak geschikt is, lees je hier.
Sommige mensen denken dat bij warm en zonnig weer de opbrengst van zonnepanelen hoger is. Dit is niet helemaal waar. Wanneer de temperaturen erg oplopen presteren de zonnepanelen minder goed dan bijvoorbeeld op een koude, maar zonnige winterdag of een bewolkte lentedag. Waar komt dit door? We gaan het je uitleggen.
Dit is een vraag die wij veel krijgen als we ineens verrast worden met een pak sneeuw. We leggen uit wat het effect van sneeuw op zonnepanelen is en of het nodig is om de sneeuw te verwijderen.
De opbrengst van de zonnepanelen verschilt van maand tot maand en dit heeft vooral te maken met de stand van de zon. Hierbij spelen meerdere factoren een rol, waaronder: het aantal uren per dag dat het licht is, en de stand van de zon.
Er zijn meerdere redenen denkbaar om zonnepanelen aan een bestaande installatie te willen toevoegen. Maar is dat ook mogelijk? Wij geven antwoord op deze vraag in dit artikel.
De een vindt zonnepanelen een doorn in het oog, de ander is er beretrots op. Dakpannen waar zonnepanelen in verwerkt zijn, worden door bijna iedereen mooi gevonden. Maar waarom heeft Solease ze dan niet?
Lees hier hoeveel zonnepanelen gemiddeld nodig zijn om een elektrische auto op te laden én hoe je erachter kunt komen hoeveel zonnepanelen je precies nodig gaat hebben voor die auto.
In het voorjaar zijn de meeste mensen in een schoonmaakmodus. De ramen worden gelapt, de keukenkastjes worden volledig ondersteboven gehaald voor een poetsbeurt en die zonnepanelen zien er ook een beetje stoffig uit. Maar hoe kun je de zonnepanelen het beste schoonmaken?
Er is het afgelopen jaar een aantal branden met zonnestroomsystemen in het nieuws geweest. Wij kunnen ons voorstellen dat je gevoel zegt: “Laat maar zitten die zonnepanelen”. Graag willen wij deze nieuwsberichten nuanceren, want de kans op brand door zonnepanelen is in praktijk nihil.
Zijn zonnepanelen duurzaam? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. En laten we je zien waar een zonnepaneel van gemaakt wordt, wat zijn milieu-impact is en of panelen recyclebaar zijn.